AMPA CP Jaume I

FES-TE SOCI: 20€ per família

Día de la Pau

Desfilada al Pregó Infantil 2014

jueves, 27 de abril de 2017

JORNADA PORTES OBERTES CEIP JAUME I


sábado, 8 de abril de 2017

TRIPLETE EN EL PREMI SAMBORI

Com cada any, la Fundació Sambori convoca el Premi Sambori, que enguany enceta la 19a edició del Concurs de literatura en valencià – Premi Sambori 2017, un concurs per tal de donar-li difusió a la Llengua Valenciana.
La nostra escola ja va participar en anteriors edicions amb molt d’èxit!!
Així doncs, també aquest any hem de donar-vos bones noticies: els xiquets i xiquetes de P4B amb María Sáez, han guanyat el premi Sambori en la fase Trobades infantil 4 anys.
Els xiquets i xiquetes de 1rA de la mà de Pili Sánchez, han guanyat el Premi Sambori en la seua categoría, Primer cicle: conte col·lectiu.
I Sergio Serrano de la classe 5èA de Teresa Lloret ha rebut el segon premi en la categoría Conte Individual de 3r cicle.
Enhorabona, sou uns artistes!!





viernes, 7 de abril de 2017

Tània Muñoz, narradora d'històries, ens visita a l'escola.

A l'Escola Jaume I estem d'enhorabona!

Per tal de celebrar que per l'Abril, roses i llibres mil, els passats dies 5 i 6 d'Abril hem tingut l'oportunitat de comptar amb la contacontes, la (com a ella li agrada anomenar-se) narradora d'històries Tània Muñoz.
Tània ha recorregut tota l'escola amb les seues històries, des dels més petits de 3 anys, fins als nostres majors de 6è. Qui ha dit que s'és massa gran per escoltar un conte?
Amb ella hem pogut viatjar a través dels llibres, descobrir emocions, participar en la narració i crear històries fantàstiques!
La seua maleta, ve carregada de narracions fantàstiques, altres que ens resulten més familiars, altres de por, i d'altres que estan per inventar!
Moltes gràcies Tània!

CASTELLÓ EDUCA



Aquest cap de setmana han tingut lloc a Castelló les primeres jornades sobre reflexió pedagògica "Castelló educa", iniciativa de l'Ajuntament, en la qual han col·laborat i organitzat diverses entitats i associacions vinculades al món educatiu, entre elles, Escola Valenciana, Cefire, Grup de Treball Bufanúvols, Moviment de Renovació Pedagògica, UJI, Associació de directors/es de Primària i Secundària, Fundació Càtedra Enric Soler i Godes, Avalem...
Aquestes jornades han tingut una gran acollida, i han arribat a Castelló per a quedar-se.
El programa, contemplava multitud d'activitats, el Dijous 30 arrancaven les jornades amb una Taula rodona, i 7 itineraris per conèixer millor la nostra ciutat. Acabava la jornada a la plaça Santa Clara, on vam poder gaudir del bureo oferit per Unió Musical del Grau, i la Federació de grups folklòrics de Castelló.
Continuava el Divendres 31 amb la inauguració per part del Conseller d'Educació Vicent Marzà, el regidor d'Educació Enric Porcar, i els alumnes del Ceip Benadressa que ens van oferir el seu musical "Orgull d'escola".
La conferència inaugural va anar a càrrec de Joan Manuel del Pozo, "Ciutat educadora: Formació integral i democràtica", presentada per Lidon Zabalza, assessora d'Infantil del Cefire de Castelló. 
Tancava el programa el divendres la companyia de teatre "Teatre de caixó" (Laia Porcar, Jordi Collado, Tània Muñoz i Marc Escrig) amb l'obra "Tempus fugit".
Dissabte dia 1, vam poder assistir als Grups de reflexió Pedagògica, coordinats per Jordi Adell, Hermini Segarra, Pilar Escuder, Joan Traver i  Suso Monforte.
Al finalitzar, vam poder assistir a la Fira d'intercanvi d'experiències, on la nostra escola, el Jaume I, va oferir els Ambients de lliure circulació (i on van estar presents les companyes i companys: Laura Verdoy, Teresa Lloret, Vicente Vicent, Noelia Prats, Loli Ferrer, Carmen Sos, Belén Roco, Mireia Martín, Anna Garcia, Rebeca Leonisa, Sergi Ruiz,  Patricia Alegre, Empar Pallarés, Maria Sáez, i Laia Ruiz, en fi, una bona representació del claustre que gairebé no cabien darrera la paradeta! Quin goig!) i va ser una de les experiències seleccionades per tal de realitzar una comunicació, pel seu caràcter renovador.
A continuació es va realitzar la posada en comú dels grups de reflexió, on el nostre company, Sergi Ruiz, va participar en la posada en comú.
Per acabar el matí,  l'Orquestra Simfònica del Conservatori de Castelló ens va oferir un concert i en  acabar es va fer la pausa per tal d'anar a dinar.
Després de dinar, a les 16.00h iniciaven les comunicacions. L'escola Jaume I, i en la seua representació les mestres de l'escola, Rebeca Leonisa, Empar Pallarés i Noelia Prats, van realitzar una comunicació completa i fonamentada per tal que els assistents pogueren aprofundir més en aquesta filosofia de treball, de fer, i de viure l'escola, així com aquest canvi de mirada cap a la infantesa i a cadascun dels xiquets i xiquetes.
Acabades les comunicacions, vam poder assistir a la conferència de cloenda, a càrrec d'Heike Freire, "Entorns i paisatges que eduquen: dissenyar espais per afavorir l'aprenentatge", presentada per Lliris Moltó i Laia Ruiz, mestra de l'escola.

La valoració de les jornades ha estat molt positiva, i de ben segur que en breu, tindrem més notícies,... volem que Castelló es convertisca en exemple de ciutat educadora!